11 dec. 2017
decembrie 11, 2017

Filtre pentru fier si mangan

decembrie 11, 2017

Aceste tipuri de siteme de filtrare sunt automate pilotate de Valve de comanda, actionate electric, programabile dupa timp.

Spalarea se face automat in timpul noptii la un interval regulat de zile (1-14 zile).

Sunt compuse dintr-un vas din PP rezistent la presiune de pana la 8 bari si coroziune, din mediu de filtrare si o valva de comanda produsa de AWP.

Mediul de filtrare din siteme poate fi Carbune Granular Activat (GAC) sau MANDIX.

GAC– mediul de filtrare folosit pentru corectarea parametrilor de Gust, Miros si Culoare, Turbiditate precum si a elimina: Clor liber, Trihalometani (THM’s), Cloroform, Insecticide, Ierbicide, Hidrocarburi aromatice polinucleare (PNA ‘s), Substante organice volatile (VOC’s), si sute de alti contaminanti ce pot fi prezenti in apa.

MANDIX– mediul de filtrare utilizat pentru inlaturarea Fierului si Manganului din apa. MANDIXUL actioneaza ca un catalizator intre oxigen si fierul dizolvat in apa producand hidroxid feric care precipita si poate fi filtrat. Este de foarte mare importanta existenta unui vas tampon deschis in care sa se poata face aerarea apei si apoi pompata cu un hidrofor prin filtrul deferizator, pentru a avea rezultate maxime in retinerea fierului, manganului si a hidrogenului sulfurat. Acest lucru este obligatoriu in cazul unei cantitati mai mari de 0,4mg Fe/l.

Caracteristicile fizice ale MANDIXULUI asigura un excelent sistem de filtrare, care este usor de curatat prin spalare inversa.

Acest mediu este foarte avantajos din punct de vedere economic, in comparatie cu alte metode folosite pentru dizolvarea fierului din apa.

Alte avantaje ale sistemului cu MANDIX sunt :

Mediu natural, fara aditivi deci fara a contamina mediul inconjurator

– Rezistenta in timp a materialelor cu care vine in contact

Performant la temperaturi scazute

– Actioneaza in jurul granulelor de nisip

MANDIXUL nu necesita produse chimice pentru regenerare

Nu este conditionat de PH apei

– Durata de viata 4-6 ani

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.