11 dec. 2017
decembrie 11, 2017

Dedurizare

decembrie 11, 2017

De ce avem nevoie de apa dedurizata ?

Pentru a elimina depunerile de calcar pe elementele de incalzire, obiecte sanitare, aparate electrocasnice sau imbracaminte.

Depunerile de calcar (CaCO3) constituie un izolator termic foarte bun. Din cauza lor, transferul termic intre apa si elementul de incalzire este mult diminuat si astfel cu aceeasi cantitate de energie electrica sau gaze avem din ce in ce mai putina caldura si/sau apa calda.

Prin folosirea unei statii de dedurizare:

  • se previne depunerea de piatra in instalatia de apa rece si calda prelungind astfel durata de viata a conductelor
  • sunt protejate obiectele sanitare si elementele de incalzire din aparatura electrocasnica care utilizeaza apa (boilere, cazane, masini de spalat, expresoare de cafea, masini de calcat etc.) lucru care conduce la economii substantiale in ceea ce priveste costurile cu intretinerea si reparatia acestora.
  • se realizeaza economii semnificative de energie electrica si termica (20-28%), scade drastic consumul de detergent (40-70%) si se elimina folosirea Calgonului la spalatul rufelor si al vaselor, in conditiile in care calitatea spalarii creste considerabil.
  • Ca si in cazul Clorului, pielea absoarbe Calciul si alte elemente din apa, lucru care conduce la reducerea elasticitatii acesteia, cu efectele cunoscute.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.