17 mart. 2019
martie 17, 2019

Sarea din apa dedurizata

martie 17, 2019

Cresterea cantitatii de sodiu din apa.
Majoritatea sodiului pe care îl consumăm zilnic provine alimente, alimente prelucrate special, deoarece sarea este un excelent conservant și este folosit ca aditiv în produsele preparate.

Consumul de sodiu prin apa pe care o bem este destul de scăzut în comparație cu cea obținută din alimente.

Cu toate acestea, este foarte important să ne amintim, cum am precizat mai sus, că dedurizatoarelele de apă măresc concentrația de sodiu în apă tratată în comparație cu concentratia de sodiu măsurată in sursa de apa.

AVERTISMENT: Nivelul maxim de sodiu recomandat în apă pentru consumul uman este de 200 mg/l. În funcție de concentrația de sodiu și duritatea apei care trebuie tratată, este posibil ca apa dedurizata sa conțina o concentrație mai mare de sodiu decât cea recomandată.

În acest caz, sau dacă apa trebuie consumată de persoane care trebuie să urmeze o dietă cu conținut scăzut de sodiu, se recomandă instalarea unei gospodării a sistemul de osmoză inversă pentru a putea bea apa.

Tabelul de mai jos poate fi folosit ca orientare pentru a cunoaște creșterea concentrației de sodiu în apa tratată in functie de duritatea apei la intrare:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.