Duritatea este cantitatea de săruri de scalare prezente în apă,
care sunt compuse în principal din săruri de solubilitate scăzută de calciu și magneziu. Principalele săruri care cauzează duritatea sunt: carbonati de calciu, carbonati de magneziu, sulfat de calciu sau de magneziu, clorura de calciu sau de magneziu.
Principalele probleme cauzate de duritatea apei:
– Precipitarea pe țevi, dispozitive și aparate.
– Precipitarea pe rezistențe electrice, creșterea consumului de energie din cauza izolării generate de crusta de calcar.
– Consum mai mare de săpun și produse chimice.
– Reducerea duratei de viață a aparatelor electrice și o întreținere mai mare a acestora.
Toate aceste probleme sunt rezolvate atunci când se utilizează un dedurizator de apă, deoarece apa obținută după ce a fost tratată de sistem este complet lipsită de săruri de scalare.
Pentru cea mai mare parte a Europei, duritatea este indicată în franceză, grade hidrometrice, dar există și alte măsurători unități, în funcție de fiecare regiune.
1º German (ºd) = 17.8 ppm CaCO3 = 1.78 1º French (ºHF)
Beneficiile folosirii unui dedurizator:
– ECONOMIE DE ENERGIE
– Sentimentul mai bun de sănătate.
– Piele moale și netedă.
– Creste durata de viata a aparatelor electrice si
încălzitoare.
– ECONOMIE DE BANI: reduce consumul de
săpun, produse precum balsam de rufe și produse chimice.
– Cost redus de întreținere.
– Funcționarea este complet automată.